USKRŠNJE RADIONICE STOP ANIMACIJE I SLIKANJA SVJETLOM

USKRŠNJE RADIONICE STOP ANIMACIJE I SLIKANJA SVJETLOM

U utorak 21. ožujka i petak 24. ožujka 2023. godine u organizaciji POU Matija Antun Relković održat će se dvije edukativne radionice u OŠ Mato Lovrak pod stručnim vodstvom umjetnice Ivane Škvorčević. Radionice naziva Uskršnja radionica stop animacije i Uskršnja radionica slikanja svjetlom namijenjene su učenicima 7. a i 7. d razreda.

USKRŠNJA RADIONICA STOP ANIMACIJE

Na ovoj zabavnoj radionici učit ćemo o stop animaciji – jednoj od prvih tehnika stvaranja filma pri kojoj film nastaje mnoštvom fotografija koje se brzo izmjenjuju pa tako imamo osjećaj da se slika pomiče. Tema koju će film obrađivati je: Gdje je pobjegao zečić Brk? Za izvedbu radionice potreban je kolaž papir, škare, mobitel i aplikacija za uređivanje videa – Stop motion. Na radionici će sudjelovati učenici 7. a razreda OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška.

USKRŠNJA RADIONICA SLIKANJA SVJETLOM

Kako nastaje slika kada ne koristimo kistove i boje na dvodimenzionalnoj površini? Naučit ćemo na ovoj radionici! Polaznici radionice će otkriti kako napraviti sliku pomoću bljeskalice mobitela i upoznati se s alternativnim načinima nastajanje slike u prostoru. Naučit će koristiti napredne postavke fotoaparata na pametnim mobitelima i rad bljeskalicom te na kraju napraviti svoju svjetlopis-fotografiju kao što je to radio Pablo Picasso. Na radionici će sudjelovati učenici 7. d razreda OŠ Mato Lovrak Nova Gradiška.