lica iza slikovnica – RADIONICE I PREDSTAVLJANJA SLIKOVNICA – srijeda, 3. 5. 2023.

Srijeda, 3. 5. 2023.

Dom kulture – Nova Gradiška

RADIONICE I PREDSTAVLJANJA SLIKOVNICA

 

Poštovani,
s veseljem najavljujemo još jednu manifestaciju „Lica iza slikovnica“ koja će se održati 3. 5. u Domu kulture za unaprijed organizirane skupine djece. U programima će sudjelovati učenici i nastavnici OŠ “Ljudevita Gaja”, OŠ “Mato Lovrak” te djeca i odgajateljice Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Pripremili smo niz zabavnih druženja i radionica s vrsnim umjetnicama, književnicama i ilustratoricama koje su zaslužne za veliki broj kvalitetnih slikovnica. Naučimo što i kako rade naše gošće, potaknimo čitanje i ilustriranje među djecom i promovirajmo zajedno dječju književnost.

Program održavamo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

 

Agata Lučić 

Ogledalo bez mana 

 

Ana Dobričić

Čarobne naočale 

 

Lana Momirski 

Jabukan 

 

Nikolina Manojlović Vračar

Kako misli jure jednog malog Jure 

 

Moderatorica: Nikolina Manojlović Vračar

 

Agata Lučić dolazi s autorskom slikovnicom Ogledalo bez mana za koju je dobila posebnu pohvalu u Bologni (https://mvinfo.hr/clanak/posebna-pohvala-nagrade-bolognaragazzi-ogledalu-bez-mana-agate-lucic). 

 

OGLEDALO BEZ MANA:

https://www.mala-zvona.hr/product/ogledalo-bez-mana/

 

Slikovnicu Čarobne naočale predstavit će autorica Ana Dobričić, a likovnu radionicu će voditi mlada nagrađivana ilustratorica Vendi Vernić (godine 2018. je u Bologni dobila glavnu nagradu za ilustraciju – https://www.vecernji.hr/kultura/drago-mi-je-sto-sam-iz-drugog-pokusaja-dobila-nagradu-to-znaci-da-napredujem-1239634)

 

ČAROBNE NAOČALE:

https://www.mala-zvona.hr/product/carobne-naocale/

 

Lana Momirski predstavit će slikovnicu Jabukan, lijepu priču o prijateljstvu i prirodi. Uz predstavljanje, Lana će voditi igre na otvorenom (tematski vezane za priču iz slikovnice).

 

JABUKAN

https://www.mala-zvona.hr/product/jabukan/

 

Nikolina manojlović Vračar vrtićancima će predstaviti hvaljenu slikovnicu Kako misli jure jednog malog Jure – https://www.mala-zvona.hr/product/kako-misli-jure-jednog-malog-jure/)

 

Uz svako predstavljanje bit će organizirana i prigodna radionica.

 

Veselimo se ponovnom upoznavanju lica iza slikovnica!