ZAGREB FILM FESTIVAL U NOVOJ GRADIŠKI- Jako, jako daleko (dječji film) – SUBOTA, 14. 11. U 17,00 SATI – ULAZ BESPLATAN!

ZAGREB FILM FESTIVAL U NOVOJ GRADIŠKI

Jako, jako daleko (dječji film)

SUBOTA, 14. 11. U 17,00 SATI

ULAZ BESPLATAN!


Engleski: Too Far Away / Original: Zu weit weg

uzrast / age: 8+

titlovi / subtitles: HR

 

Njemačka / Germany, 2019, 88’, boja / color, HD

 

Jedanaestogodišnji Ben i njegova obitelj moraju se preseliti u obližnji grad jer će otvorena jama uskoro progutati njihovo selo. Iako se isprva raduje životu u velikom gradu, Bena dočekuje gorko razočaranje. Kolege u novoj školi ga izbjegavaju i on ne zna kako se uklopiti. A nedostaje mu i status nogometne face koji je imao u rodnom gradu. Kada upozna Tariqa, sirijskog izbjeglicu, Ben ga isprva smatra svojim suparnikom, no njih dvojica uskoro otkrivaju da imaju više zajedničkog nego što su mislili.

 

Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

 

 

Sarah Winkenstette 

Sarah Winkenstette njemačka je scenaristica i redateljica. Studirala je na Akademiji medijskih umjetnosti u Kölnu, a za svoje je kratke filmove osvojila niz nagrada. Već godinama surađuje na brojnim televizijskim programima za djecu. Jako jako daleko njezin je dugometražni prvijenac.

 

 

festivali i nagrade / festivals and awards Molodist Kyiv International Film Festival 2019 – Teen Screen Award; Zurich Film Festival 2019 – Kids Jury Award; Chicago Int’l Children’s Film Festival 2019; Zlín Film Festival 2019; Giffoni Film Festival 2019