RADIONICA SUVREMENOG PLESA ZA SREDNJOŠKOLCE (od 6. 3. do 30. 5. 2019.)

Radionica suvremenog plesa za srednjoškolce

Od 6. ožujka 2019. do kraja svibnja u POUMAR će se održavati Radionica suvremenog plesa za srednjoškolce.

Radionica je zasnovana na pokretu i plesu, a radu se koriste tehnike suvremenog i modernog plesa. Veliki dio radionice posvećen je improvizacijama i razvijanjem osobnog načina kretanja i izražavanja te na pronalazak svog osobnog tjelesnog izraza, razvijanje navike razgibavanja, održavanje tjelesne aktivnosti te osvješćivanje cijelog tijela.

Sat započinje laganim vježbama na podu koje postepeno prelaze u aktivni trening. Tijekom treninga istražuje se pokret koji postepeno stvara plesnu sekvencu, a kroz koju polaznici osvještavaju svoje tijelo i postižu osjećaj slobode. Zadnji dio sata namijenjen je istezanju i opuštanju kroz mirovanje, pokret ili bodywork. Kako je povećan broj problema i bolesti uzrokovanih stresom, pogotovo kod mlađih osoba, na ovaj se način, uz svladavanje osnovnih tehnika suvremenog plesa, želi, kroz plesni izričaj i glazbu, omogućiti sudionicima fizičko i psihičko blagostanje koje ovaj oblik umjetnosti nudi. Prvi sat nam počinje 6. ožujka u 15,00 sati u Domu kulture.


Sudjelovanje na radionici je besplatno!
Broj polaznika je ograničen, stoga molimo sve zainteresirane da se čim prije jave u tajništvo Učilišta na broj 331 010 ili e poštom na poumar@sb.t-com.hr.


Radionice će se održati uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška u sklopu manifestacije VATROMET KULTURE.