Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Najava

Izložba: U DUGIM KOSAMA VJETRA

7. prosinca
petak | 17:00 | Otvorenje izložbe

Otvorenje izložbe: U DUGIM KOSAMA VJETRA, petak, 7. 12. 2018. u 17:00 sati, DOM KULTURE

O autorima:
EVICA KRALJIĆ
Evica Kraljić rođena je 18. 2. 1952. godine u Novoj Gradiški. Pjesme počinje pisati u ranoj mladosti.
Izdane su joj brojne samostalne zbirke poezije: Nepovrat (1978.), Uronjena u Tebe (1997.), U mirne sate (2003.), Između dodira i snova (2004.), Ruke od sjećanja (2015.).
Likovno-pjesnička mapa u kojoj je njene stihove oslikao poznati novogradiški slikar  Tomislav Petranović Rvat, izlazi 2003. godine, a iste godine izlazi i zbirka proznih tekstova Pokošeni cvjetovi.
Pjesme su joj prevođene na više svjetskih jezika.
Prozu i poeziju objavljuje u brojnim revijama i listovima, a poezijom i prozom zastupljena je u stotinjak zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i izvan nje. Neke su joj pjesme i uglazbljene.
Posljednjih desetak godina intenzivno se bavi pisanjem ljubavnih romana koji redovno  izlaze u izdanjima više časopisa i revija.
Evica Kraljić aktivni je član Matice hrvatske ogranka Nova Gradiška, članica KLD- «Rešetari « iz Rešetara te članica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška.
Bavi se i slikarstvom.
Dobitnica je više nagrada i priznanja za poeziju i prozu.

TOMISLAV PETRANOVIĆ RVAT
Tomislav Petranović Rvat (Thoma) rođen je u Prvči kraj Nove Gradiške 1934. godine. Završio je Višu pedagošku školu u Zagrebu.
Bavio se karikaturom, poezijom, glumom i scenografijom, reklamnim crtežom i slikanjem u akademskoj maniri. Od 1969. godine se posvećuje isključivo slikarstvu. Prvi nastupi u javnosti su skupna izložba u New Yorku i samostalna u Novoj Gradiški (1969.).
Od 1973. djeluje kao profesionalni slikar. Član je društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske i ULUH-a. Sudjelovao je na više od sto skupnih izložbi u zemlji inozemstvu i priredio preko 25 samostalnih izložbi.
Živi u Novoj Gradiški.