Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Najava

NOĆ KAZALIŠTA 2018.

16. studenog
petak | 16:45 i 19:00 | kazališne predstave

Noć kazališta 2018., PETAK, 16. 11., predstave u 16,45 i od 19,00 sati

Ulaz besplatan!

U petak, 16. 11. 2018. prigodnim ćemo programom obilježiti Noć kazališta.
Naši će posjetitelji imati priliku besplatno pogledati izvrsnu predstavu Ludens teatra: KAZALIŠTE- ŠTO, KAKO I ZAŠTO UOPĆE? i to u dvije izvedbe, prva, za osnovnoškolce (5. – 8. razred) u 16,45 sati i druga, za sve ostale zaljubljenike u kazalište i one koji će to tek postati  u 19,00 sati.
U 19,00 sati svojom će nas izvedbom počastiti i naša Kazališna udruga glumaca amatera- KUGLA Nova Gradiška, koji će nam izvesti skeč Šabanova priča (glume: Zvonimir Ivanišević i Milan Vidošić).
Program Noći kazališta u Novoj Gradiški ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture RH.
Ulaz na sve sadržaje u sklopu Noći kazališta je besplatan!
Za organizirane dolaske molimo prethodnu najavu.

O predstavi:
Čapek/Nola: KAZALIŠTE - ŠTO, KAKO I ZAŠTO UOPĆE
Redatelj : Ranko Zidarić
Dramaturginja : Marijana Nola
Scenografkinja : Barbara Borčić
Kostimografkinja : Marita Ćopo
Oblikovatelj rasvjete : Zdravko Stolnik
Izvršna producentica : Jelena Hadži-Manev
Igraju:
Sven Šestak i djelatnici kazališta

Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu “Kako što nastaje” davne 1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira, i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe.
Ova predstava vodi gledatelje kroz proces nastanka kazališne predstave od odluke koji će se komad postavljati na scenu pa sve do večeri premijere. Otkriva sve nevolje, muke i probleme onih koji rade na predstavi, ali i dočarava ljepotu bavljenja kazalištem.
Gledateljima predstava također približava tko je tko u kazalištu i što koji kazališni posao obuhvaća i nosi sa sobom.

"Kazalište je umjetnost kao ratovanje i rizik kao igra na ruletu........U kazalištu je moguće sve; to je kuća čuda; a najveće je čudo što uopće radi...." (K. Čapek)