Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2017. – gledajmo domaće 

28. listopada
subota | 18:00 | Film

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2017. – gledajmo domaće  U subotu, 28. 10 s početkom u 18,00 sati počinje NOĆ HRVATSKOG FILMA

 

Najdulja noć hrvatskog filma diljem Hrvatske i inozemstva u kojoj ćemo ponuditi besplatan maraton najboljeg presjeka domaćeg filma svih žanrova.

 

ZAGREB – DUBROVNIK – ŠIBENIK – SISAK – NOVA GRADIŠKA – OTOČAC

SUBOTICA – MOSTAR – KLOKOTIĆ – TEMIŠVAR

 

Cilj nam je od za sada skromnog vala dobre nade u interes hrvatske publike za domaći film, u toj jednoj noći, stvoriti trajnu, čvrstu vezu hrvatskog filma i hrvatskih gledatelja koja će to zanimanje s vremenom pojačavati te prenositi na nove naraštaje.

Upravo zbog toga, ulaz na sve projekcije  potpuno je besplatan!

Ova manifestacija U Novoj Gradiški se  odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M.A. Relković i Umjetničke organizacije Noć hrvatskog filma i novih media.

Manifestacija će se održati pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar – Kitarović.

Noć hrvatskog filma i novih medija 2017. je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture RH, HAVC-a, Turističke zajednice grada Zagreba, HBOR -a, HEP-a, grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Gledatelji će uživati u pomno izabranim uratcima pionira domaćeg filma, i to u svim filmskim rodovima, od vječnih dječjih klasika, zanimljivih novih medija i recentnog animiranog filma, dokumentaraca koji su ove godine posvećeni umjetnosti i umjetnicima pa sve do najpopularnijeg žanra kratkih i dugometražnih igranih filmova.

Umjetnička voditeljica manifestacije Irena Škorić je uz pomoć stručnih suradnika (Tomislav Gregl - selektor za animirani film, Branko Ištvančić - selektor za dokumentarni film) sastavila specifičan filmski program za svaki grad uključen u projekt.

Noć hrvatskog filma u Novoj Gradiški počinje projekcijom bezvremenskog dječjeg klasika “Vuk samotnjak” u 18,00 sati.Ne propustite pogledati jedan od najboljih ikad snimljenih dječjih filmova s “malim” Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi.

Zatim od 19, 30  slijede nagrađivani animirani  filmovi Album, Vau-vau i Surogat .

 

Dokumentarna niša četvrte Noći hrvatskog filma i novih medija posvećena je umjetnosti i umjetnicima koji su svojim likom i djelom zadužili Lijepu našu pa su u Novoj Gradiški svoje mjesto našli Irenino ogledalo u režiji Leona Rizmaula, uz spisateljicu Irenu Vrkljan, 'rekonstrukcija' dokumentarne serije Portreti i susreti,  te Umjetnost gline i vatre redatelja Ernesta Gregla iz 1983., izniman dokumentarno-animirani film snimljen metodom „sličicu po sličicu', kao novi doživljaj slikarstva na keramici akademske slikarice Ljerke Njerš. Nova Gradiška će ugostiti  I dokumentarni film  Milenijski Šime autora Ante Marića o 'tati Milenijske fotografije', Šime Strikomanu. Darovitošću uma i emocija Šime Strikoman "okom" svoje kamere otkriva nam vidljive i nevidljive ljepote i draži svakodnevnog života. Otkrićem Milenijske fotografije i tehnikom on dokazuje koliko je velika ljudska potreba pripadanja.

Osim vremeplova u filmsku prošlost, Noć hrvatskog filma u stopu prati i aktualne domaće uratke, koji se još nisu ohladili od festivalskih premijera te su pozitivno odjeknuli među kritikom i strukom, a daje i prostor mladim, perspektivnim filmašima čije vrijeme tek dolazi. Mlade snage vruće filmske robe brani svestrani 22-godišnjak Luka Duvančić s napetim filmom Jedno ubojstvo za van, nastao entuzijastično u nezavisnoj produkciji s grupom od 50 volontera, koji je premijeru doživio na Pula film festivalu, a repriza će se dogoditi u Novoj Gradiški na Noći hrvatskog filma.

PROGRAM PROJEKCIJA U DOMU KULTURE

18,00

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU

VUK SAMOTNJAK / Obrad Glušević / 83 / 1972.

 

19,30

ANIMIRANI FILM

ALBUM / Krešimir Zimonić /10’42’’ / 1980.

VAU-VAU / Boris Kolar / 9’15’’ / 1964.

SUROGAT / Dušan Vukotić / 9’36’’ / 1961.

 

20,00 

DOKUMENTARNI  FILM

SVE JE BIO DOBAR SAN / Branko Ištvančić / 80’ / 2016.

 

21,30

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

JEDNO UBOJSTVO ZA VAN / Luka Duvančić / 100’/ 2017.

 

23, 15

DOKUMENTARNI FILM

MILENIJSKI ŠIME  / Ante Marić / 50’ / 2011.

IRENINO OGLEDALO / Leon Rizmaul / 9' / 2016.

UMJETNOST GLINE I VATRE  / Ernest Gregl / 10’ / 1983.

 

Veselimo se Vašem dolasku!