Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2018. – gledajmo domaće

6. listopada
subota | 18:00 | Filmovi

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA, SUBOTA, 6. LISTOPADA, DOM KULTURE

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom  publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje – ove jeseni ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država.

Ulaz na sva događanja je besplatan.  

Peto izdanje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održava se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Šibeniku, Novog Gradiški, Dubrovniku (iznimno 5.10.), ali i na kino platnima u Srbiji (Subotica), Bosni i Hercegovini (Mostar), Mađarskoj (Koljnof) i Austriji (Beč), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.
Cilj nam je od za sada skromnog vala dobre nade u interes hrvatske publike za domaći film, u toj jednoj noći, stvoriti trajnu, čvrstu vezu hrvatskog filma i hrvatskih gledatelja koja će to zanimanje s vremenom pojačavati te prenositi na nove naraštaje.
Upravo zbog toga, ulaz na sve projekcije  potpuno je besplatan!
Ova manifestacija U Novoj Gradiški se  odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M.A. Relković i Umjetničke organizacije Noć hrvatskog filma i novih medija.
Manifestacija će se održati pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar – Kitarović.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE MATIJA ANTUN RELKOVIĆ
18,00
ANIMIRANI FILM0VI
KRILA ZA KROKODILA / Ivana Guljašević / 4’40’’ / 2018.
PROFESOR BALTHAZAR  - 3. EPIZODA : HORACIJEV USPON I PAD / Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović / 09'10'' / 1967.
BIJELA VRANA / Miran Miošić / 9ʹ / 2018.

18,30
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM ZA DJECU: SINJI GALEB / Branko Bauer / 91’ / 1953.

20,00 
DOKUMENTARNI  FILMOVI
DUŠAN VUKOTIĆ – HRVATSKI OSKAROVAC / Silvije Petranović /  55’ / 2011.
LIGA DŽENTLEMENA / Silvio Mirošničenko / 60' /  2016.

22,00
KRATKI IGRANI FILM: PRESA / Bogdan Žižić / 20’ / 1981.

22,30
DOKUMENTARNI FILM
BOUREK – SLIKA KAO FILM U JEDNOM KADRU / Zoran Pezo / 45' / 2016.
SPALJENO SUNCE / Petar Krelja /  51' / 2001.
DODIR STOPALA, DODIR RUKE / Ivona Biočić Mandić / 20' / 2009.

NOVA GRADIŠKA

Iz filmskog programa u Novoj Gradiški izdvajamo dokumentarni film „Dušan Vukotić – hrvatski oskarovac“, Novogradiščanina Silvija Petranovića iz 2011. godine., a ljubitelji dokumentaraca imat će priliku pogledati i odličan dokumentarni film o jednom od najpoznatijih filmskih kritičara i boema, Vladimiru Vukoviću, „Liga džentlemena“ Silvija Mirošničenka iz 2016. Film predstavlja važnu epizodu u povijesti hrvatskog filma.
U igranom programu ističe se kratki film „Presa“ autora Bogdana Žižića iz 1981., koji je osvojio glavnu nagradu u Oberhausenu, Grand Prix Sofia te Specijalnu nagradu Tampere.
Iz sjajnog dokumentarnog programa izdvajamo još film „Bourek - slika  redatelja  Zorana  Peze  kao  film  u  jednom  kadru“, iscrpni portret Zlatka Boureka, zatim „Spaljeno sunce“ Petra Krelje o poznatoj Kožarićevoj ambijentalnoj skulpturi Prizemljeno sunce, te audiodokumentarni film „Dodir stopala, dodir ruke“ autorice Ivone Biočić Mandić o nastanku taktilnih skulptura-tapiserija u tvornici za izradu tepiha i tapiserija ''Regeneracija d.d.'' u Zaboku. Film je redateljski  koncipiran za integriranu percepciju slijepih, videćih osoba i videćih osoba s povezom preko očiju.