Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Izložba: PET SHOP

7. rujna
petak | 18:00 | Otvorenje izložbe

Otvorenje izložbe Pet Shop, vizualne umjetnice Ivane Filip, u petak, 7. 9. u 18,00 sati u obnovljenom izložbenom prostoru Doma kulture

O umjetnici:
 
Ivana Filip, vizualna umjetnica, rođena je u Novoj Gradiški. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2002., a 2016. na akademiji likovnih umjetnosti Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu.
Bavi se aktivizmom, piše, podučava, volontira. Članica je HULU i HDLU. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (u Essenu, Veneciji, Amsterdamu, Rotterdamu, Zagrebu, Splitu, Trogiru, Osijeku…). Živi i radi u Splitu.

Radeći u medijima performansa, videa, fotografije i instalacije, suočava publiku s njihovim sustavima vjerovanja u odnosu na sadašnji način života i postojanja, propitkujući pojmove dobrog i lošeg,  osobnog, političkog, antropocentričnog, empatičnog, etičnog. Koristi alate iz raznih disciplina: antrozoologija, duhovnost, socijalni i znanstveni eksperimenti, religija, psihologija, aktivizam, svakodnevan život i osobna iskustva. Prethodni studij ekonomije utjecao je na autoričino propitkivanje održivosti radova, nematerijalnost, reciklažu, životni krug materijala i onog što nazivamo proizvod-umjetnički rad. U svakom kreativnom procesu postoji pokretačka snaga koja je nekad vidljiva, ali nekad i nije, u samom umjetničkom radu, neka vrsta male katarze koja mijenja umjetnika, ali i krajnjeg konzumenta.
Bavi se aktivizmom, piše, podučava, volontira. Članica je HULU i HDLU. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (u Essenu, Veneciji, Amsterdamu, Rotterdamu, Zagrebu, Splitu, Osijeku…).


Umjetnica o projektu PET SHOP::

Izložba PET SHOP zajednički je nazivnik radova nastalih posljednjih nekoliko godina kojima nastavljam istraživanje odnosa čovjeka i životinje, odnosno čovjeka prema životinjama. Taj odnos zrcalo je nas samih, bezuvjetno, iskreno i ne manipulira.