Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

DANI SMIJEHA: Film STROGO KONTROLIRANI VLAKOVI

5. svibnja
subota | 18:00 | Film

DANI SMIJEHA, 5. 5. u 18,00 sati u Domu kulture, Organizatori: POUMAR, Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar

U našem ćemo kinu imati priliku pogledati briljantni klasik Jirija Menzela STROGO KONTROLIRANI VLAKOVI (Ostre sledované vlaky / Closely Watched Trains) - dobitnik Oscara za najbolji strani film 1968.
Ako volite dobar humor i dobru satiru, želite odati počast velikanima europskog modernizma i smijati se do suza, svakako dođite na Dane smijeha u Kino mreži!
Vidimo se u kinu jer u kinu je bolje! // Uvidíme se v kině, je to lepší!
Ulaz je besplatan!

O filmu:
STROGO KONTROLIRANI VLAKOVI / Ostre sledované vlaky
Žanr: komedija
Trajanje: 83'
Režija: Jiri Menzel
Uloge: Vlastimil Brodský, Jitka Zelenohorská

Mladi čovjek Miloš dobio je posao čuvara na željezničkom kolodvoru na selu tijekom Drugog svjetskog rata. Njegova djevojka Máša je kondukter u vlaku koji prolazi jednom dnevno. Da je rat u tijeku primjećuje se samo po transportu vojske i vojne opreme, inače se ništa posebno ne događa. Miloš ima problema u seksualnom životu i to otežava njegovu vezu s djevojkom, no jedna starija žena iz pokreta otpora mu „pomaže“.
Film je 1967. i 1968. osvojio brojna priznanja i nagrade u Čehoslovačkoj i u svijetu, a najveći uspjeh bio je Oscar za najbolji strani film 1968. godine. S vremenom, film je postao jedan od najcjenjenijih filmova češke, ali i svjetske kinematografije. Tako je, primjerice, godine 1982., u anketi koju je organizirao UNESCO, uvršten u popis sto najvećih djela svjetske kinematografije, a godine 2005., ponovno kao jedini češki film, našao se na ljestvici sto najboljih filmova svih vremena američkog časopisa Time.