Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Projekcija filma: ODGOĐENA REVOLUCIJA

17. travnja
utorak | 19:00 | Film

ODGOĐENA REVOLUCIJA Hvaljeni film Vlatke Vorkapić pogledajte u Domu kulture u utorak, 17. 4. u 19,00 sati

Nakon projekcije slijedi razgovor s redateljicom Vlatkom Vorkapić.
Ulaz je besplatan!

U Hrvatskoj se prije 25 godina istovremeno ratovalo i trgovalo. U jeku najžešćih ratnih stradavanja austrijski državljanin Georg Gavrilović postaje vlasnik najveće mesne industrije u Hrvatskoj. Njemu se sada sudi za ratno profiterstvo, a slučaj istražuje novinarka Iva A. Jedna od posljednjih žrtvi tranzicijske pljačke jest i tvornica tekstila Kamensko. Njegova bivša radnica Đurđa ukazuje na kriminal zbog kojeg su ona i njezine kolegice završile na ulici. Sa stanjem u društvu u kojem uz 250 ekstremno bogatih više od 800 000 ljudi živi na rubu siromaštva ne miri se ni Marko, mladi socijalist i član radikalne lijeve stranke, koji uličnim akcijama i prosvjedima zagovara pravednije društvo.

O redateljici: Vlatka Vorkapić diplomirala je televizijsku i filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti te komparativnu književnost i češki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Scenaristica je i redateljica niza nagrađivanih dokumentarnih i igranih serija. Režirala je dvadesetak dokumentarnih filmova, dva kratkometražna igrana filma i nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava.
Za kratki film Vozačka dozvola nagrađena je 1992. na Međunarodnom filmskom festivalu u Münchenu za najbolji scenarij. Godine 2006. primila je od Ministarstva kulture nagradu Marin Držić za najbolju kazališnu dramu Judith French. Godine 2011., zajedno s koscenaristicom Martinom Globočnik realizirala je dokumentarni film Gabriel o u kojem trasira male oaze ljubavi i erotike u Zagrebu, čime se djelomično tematski naslanja na dokumentarnu TV-seriju Pučka intima koju je režirala 2000. godine i koja bila iznimno cijenjena od strane kritike. Godine 2012. režirala je dugometražni igrani film Sonja i bik koji je nagrađen Zlatnom arenom za scenarij.

https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/vlatka-vorkapic-o-svom-novom-filmu-koji-se-bavi-zrtvama-tranzicijske-pljacke-vazni-su-mi-ljudi-koji-vode-naizgled-uzaludne-bitke/7125531/