Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Kazališna predstava: PRIČA O BOGICI ILI NIJE SRAMOTA BITI SIROMAŠAN

26. ožujka
ponedjeljak | 10:00 i 12:00 | Kazališna predstava

Kazališna predstava za djecu, 26. 3., ponedjeljak, u 10,00 i 12,00 sati, Dom kulture

PREDSTAVA: PRIČA O BOGICI ILI NIJE SRAMOTA BITI SIROMAŠAN
26. 3. u 10,00 sati
26. 3. u 12,00 sati
Ulaz na predstavu je besplatan!
Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture RH, a održava se u sklopu projekta Vatromet kulture Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.
 Predstava Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan govori o velikom, a zanemarenom problemu u odgoju. Agresivna propaganda modne industrije uvjerila je djecu da odjeća čini čovjeka, a općenito tretiranje životnih vrijednosti u medijima nameće nam spoznaju da onaj koji dobro ne zarađuje ili je nesposoban, ili je glup ili je na neki drugi način sumnjiv. U našem društvu bogati su „uglednici“ bez obzira kako su taj novac stekli. Ova predstava pokušava uputiti i naučiti djecu da je vrijednost i smisao ljudskog postojanja ipak u nečem drugom i da postoje neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Nažalost, „socijalna diskriminacija“ je prisutna u svim sredinama. Mi želimo učiti djecu da prihvaćaju „drugačije“ i onda kad to „drugačiji“ ne znači ništa drugo doli da to dijete nema skupe igračke, tenisice, ili mobitele.
             Priča o Bogici ili nije sramota biti siromašan govori o dvije djevojčice vrlo različitog imovinskog statusa. Dok jedna dobije što god zaželi druga mora svoje igračke i igre smišljati sama. Ali upravo u tom smišljanju igre, izradi lutaka od voća i povrća, veselju mašte, leži radost djetinjstva. Brzo zadovoljavanje svake želje bogate djevojčice dovodi do dosade i emocionalne praznine i ravnodušnosti.
             Tom fabulom želimo uputiti djecu da se  veselje i radost igre ne može kupiti novcem i da igru treba pronalaziti svuda oko sebe. Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina.

Autor teksta i režija: Hrvoje Zalar
Glume: Anja Đurinović / Selma Mehić, Lukrecija Tudor, Hrvoje Zalar
Scenski pokret:  Maja Đurinović

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture RH, a održava se u sklopu projekta Vatromet kulture Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.