Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.
  • Arhiva

Koncert: SIMPLY BRASS

15. ožujka
četvrtak | 12:00 | Koncert

Koncert će se održati u Domu kulture, 15. ožujka u 12,00 sati.

S veseljem najavljujemo koncert puhačkog kvinteta Simply Brass koji čine vrhunski hrvatski glazbenici. Koncert je i edukativnog karaktera, pogodan svim uzrastima, a sufinancira ga Ministarstvo kulture RH.
Koncert će se održati u Domu kulture, 15. ožujka u 12,00 sati.
Ulaz na koncert je besplatan!

Simply Brass
 
Kvintet će nastupiti u sastavu Tomica Rukljić, truba, Rudolf Homen, truba,  Hrvoje Pintarić, rog, Alan Bošnjak, trombon i Joe Kaplowitz, tuba.
Kvintet SIMPLY BRASS djeluje sedam godina tijekom kojih je održao niz zapaženih koncerata u inozemstvu i diljem Hrvatske. Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te preradbi skladbi iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz skladbi i popularnih melodija. Ansambl je tijekom 2010. snimio nosač zvuka sa skladbama hrvatskih skladatelja u suradnji sa izdavačkom kućom Cantus. Potiče i hrvatsko glazbeno stvaralaštvo tako što naručuje od domaćih skladatelja nova djela za brass kvintet te ih kasnije i praizvodi. Najvažniji nastup kvintet je ostvario u listopadu 2011. koncertima na Julliard School of Music u New Yorku gdje je predstavio hrvatsku glazbu pisanu za brass kvintet i uz to praizveo skladbu Balkanika poznatog američkog skladatelja Erica Ewazena, posvećenu upravo ovom ansamblu. Skladba je kasnije i objavljena u izdanju ugledne američke izdavačke kuće The Theodore Presser Company. U pripremi je i novi nosač zvuka sa skladbama Erica Ewazena na kojem će se naći i skladba Balkanika, te novo djelo Komorni koncert za trombon i kvintet koji je imao svjetsku praizvedbu u Zagrebu. Simply brass ostvario je zapaženu suradnju sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga RH na koncertima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te je više puta nastupao na Velikogoričkom brass festivalu gdje je postao rezidencijalni ansambl. Surađuje s Koncertnom direkcijom Zagreb u ciklusu Glazbeni prsten, a od 2011. održava i samostalni ciklus koncerata u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski. Uz kvintet redovito nastupaju renomirani domaći i strani glazbenici kao što su Allen Vizzutti, Jan Cober, James C. Lebens, Radovan Cavallin, Šimun Matišić, Mia Elezović i dr. Simply brass održava i edukativne koncerte u osnovnim školama gdje ansambl promovira glazbu za limene puhače i potiče interes djece i mladih za limene puhačke instrumente.
Tomica Rukljić diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đ. Selaka. Dobitnik je Rektorove nagrade za postignute rezultate tijekom studija. Solist je Zagrebačke filharmonije. Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga RH te drugim orkestrima u Hrvatskoj. Dugi niz godina bio je član grupa Cubismo i Soulfingers. Sada je član ansambla 7/8.
Rudolf Homen diplomirao je trubu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kubičeka. Podučava trubu u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu te je dirigent Orkestra Hrvatskog Crvenog križa u Fužinama. Surađuje s orkestrom Opere HNK u Zagrebu, orkestrom Opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci te Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Hrvoje Pintarić diplomirao je rog na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Mateića, a usavršavao se na Muzičkoj akademiji u Pragu kod prof. Tylšara. Nekoliko godina bio je solo hornist Simfonijskog orkestra u Dubrovniku. Trenutno je hornist orkestra Opere HNK u Zagrebu.
Alan Bošnjak diplomirao je trombon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršavao se na Hochschule für Musik u Grazu. Sudionik je nekoliko međunarodnih trombonističkih natjecanja (Porcia, Geneva i dr.). Dugi niz godina bio je član grupe Cubismo. Trombonist je orkestra Opere HNK u Zagrebu.
Joe Kaplowitz završio je studij glasovira, tube i kompozicije na Youngstown State University 1995. godine. Redovito nastupa sa poznatim imenima američke blues i jazz scene. Godine 2006. seli u Hrvatsku gdje surađuje s brojnim glazbenicima te Big Bandom HRT-a i Kvartetom LeKAP. Piše aranžmane za autorske kompozicije supruge Lele Kaplowitz.

Koncert je još jedna u nizu aktivnosti u sklopu projekta Vatromet kulture.

Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH.