LOWE WINS, IZLOŽBA AKAD. SLIKARICE JASMINE KRAJAČIĆ, OTVORENJE U PETAK 13. 12. U 19,00 SATI

S veseljem vas pozivamo na otvorenje izložbe Love wins akad. slikarice Jasmine Krajačić u petak 13. 12. u 19,00 sati. U skopu programa je i svirka uživo punk rock banda Projekt Trnsko.

Veselimo se vašem dolasku!

O slikarici:

Jasmina Krajačić rođena je u u Zagrebu. Nakon završene škole Primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo, upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Godine 1992.diplomirala je na grafičkom odjelu,u klasi prof.M. Šuteja. Živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik.
Član je HDLU-a i HZSU-a.

Iako su njeni radovi iz 90 -ih prepoznatljivi po geometrijskim kompozicijama izrazito žarkih boja, zadnjih desetak godina vraća se figuraciji gdje u pop artističkoj maniri prikazuje portrete punk rock ikona te na taj način nostalgično oživljava svoje uspomene i sklonosti iz tinejdžerskih dana.

Glazba postaje njena glavna inspiracija pa je tako većina radova vezana za Britansku subkulturalnu scenu 70-ih i 80-ih.

Čestim boravcima u Engleskoj umjetnica se pobliže upoznaje s tamošnjim društvenim i socijalnim tendencijama pa tako početkom godine nastaje najnoviji ciklus #LOVEWINS,gdje se javno zalaže za borbu protiv diskriminacije žena, homofobije, rasizma i nacionalizma.

Težnja za jednim slobodnim društvom bez predrasuda, mržnje i malograđanskih uvjerenja, glavna je poruka jasno istaknuta u njenim radovima.