LIKOVNA RADIONICA, Glazbeni crteži

U utorak, 15. 1. 2019. u 10,00  sati pod stručnim vodstvom akad. slikarice Vesne Šantak održat će se likovna radionica za odrasle  na temu Glazbeni crteži.

Za sudjelovanje se možete prijaviti u tajništvu Učilišta najkasnije do 11. 1. 

 

 

Životopis voditeljice

 

 

Vesna Šantak rođena je u Zagrebu 1969. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 1998. godine (magistar slikar –grafičar) u klasi profesora Frane Para. Bavi se slikarstvom, kiparstvom, plesom, fotografijom, ilustriranjem, pedagoškim radom i organizacijom izložbi. Autorica je i voditeljica mnogih likovnih i plesnih projekata za djecu i odrasle. Surađuje s brojnim udrugama, učilištima, centrima za kulturu i muzejima. Dobitnica je posebne nagrada publike na DAAK 2005.

Njezine slike i skulpture nalaze se u fundusima galerija te kod kolekcionara i ljubitelja umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Austrija, Italija, Slovenija, BIH, Srbija).  Godine 2010., na rezidencijalnom boravku u Cité internationale des arts, Pariz, pokreće međunarodnu suradnju s umjetnicima iz Francuske, koja se realizira kroz 6 izložbi u Hrvatskoj  (2013.-2018.). Od 1994. godine se predstavila na 25 samostalnih i 69 skupnih izložbi, u Hrvatskoj i inozemstvu (BIH: Srebrenik, Tuzla, Slovenija: Izola, Austrija: Beč, Njemačka: Mainz, Berlin, Francuska: Pariz, Italija: Torino).

 Članica je HDLU-a, PUNKT- a, ACADEMIE MODERNE i HZSU-a.

Link na stranicu Wikipedie: https://hr.wikipedia.org/wiki/Vesna_%C5%A0antak